Magento

Magento vergelijken →← Terug naar Webwinkel Software

Magento is het meest gebruikte open source webwinkel platform in Nederland. Er zijn honderden Nederlandse koppelingen voor gemaakt en je kan alles zo instellen dat het jouw perfecte webwinkel wordt! Het belangrijkste voordeel van Magento is dat het een open source software is waardoor er constant nieuwe extensies gemaakt worden door bedrijven. 

Magento wordt daarnaast geroemd omdat het qua conversie en zoekmachine optimalisatie één van de beste systemen is, dit is ook de reden waarom veel grote bedrijven kiezen voor Magento als CMS systeem.

Magento

Wat is open source?

Bij Open source is de code openbaar. Je kan dus zelf zonder restricties aanpassingen maken aan je webwinkel. Doordat het open source is zijn er voor de software duizenden extensies gemaakt door bedrijven. Doordat er zoveel webwinkels gebruik maken van Magento kan je de verschillende extensies aanschaffen voor een eenmalige bijdrage van een paar tientjes.

Het opzetten van een webwinkel met open source is meestal stukken lastiger dan de andere aanbieders die ik noem. Je moet meestal zelf meer dingen instellen en meer dingen regelen. Lees hier meer over het verschil tussen Open Source en SAAS (huren).

Opzoek naar de beste en snelste manier om
Magento zelf te installeren? Klik hier!

Er is momenteel eigenlijk maar één open source pakket die er in Nederland toe doet: Magento.

Magento is redelijk makkelijk in het gebruik en heeft een zeer actieve community. Voor elk probleem is er wel een antwoord. Nog belangrijker zijn de duizenden gratis en betaalde extensies voor Magento. Voor elk probleem is er dus wel een oplossing

Ik maak al mijn webwinkels met Magento en ik denk niet dat ik snel zal overstappen. Magento is voor zowel kleine webwinkels als grote webwinkels zeer geschikt.

Voordelen van Magento

 • Open source
 • Honderden plugins (Ontdek welke Magento plug-ins ik gebruik)
 • Honderden templates (ThemeForrest en TemplateMonster)
 • Grote community voor vragen
 • Zoekmachine vriendelijk
 • Nederlandse vertaling
 • Meerdere webshops vanuit één installatie (gezamenlijk voorraadbeheer)
 • Compleet in te richten voor de Nederlandse markt
 • Ook prima voor het buitenland (ook binnen één installatie)
 • Goede statistieken
 • Makkelijk split-testen

pros cons

Zitten er ook nadelen aan Magento?

Hoewel er voornamelijk voordelen aan een Magento webwinkel zitten zijn er ook enkele nadelen die we je niet willen onthouden.

Snelheid / laadtijd

Een veelgenoemd probleem bij eigenaren van een Magento webwinkel is de snelheid van de website. Door de complexiteit is Magento een zwaar systeem geworden die bij voorkeur op een aparte server moet staan, hierdoor ben je vaak wel weer wat meer kosten kwijt aan de hosting van je webwinkel. Kies niet voor de goedkoopste hosting maar check welke hoster de beste snelheid kan leveren.

Geen support

Een groot nadeel is dat je geen support krijgt van het bedrijf Magento zelf. Wel is er een groot forum waar duizenden gebruiker elkaar vragen kunnen stellen en helpen. Als je een webwinkel hebt laten maken dan is het misschien ook handig om een support contract af te sluiten zodat je snel support krijgt bij eventuele problemen.

Webwinkel op maat (laten) maken

Hoewel er voldoende bedrijven zijn die een webwinkel voor je kunnen maken vragen deze bedrijven vaak flinke bedragen voor hun diensten. Als je een mooie Magento webwinkel op maat wil laten maken dan ben je al gauw een paar duizend euro verder. Als je net begint web online verkopen kan je daarom beter kiezen voor een licentie aanbieder zoals Seoshop bijvoorbeeld.

Bugs verhelpen

Ook als er problemen zijn met je webwinkel dan is het vaak nodig om er hulp bij in te schakelen. Als je zelf handig bent dan kan je ook je vragen stellen op het grote discussie forum.

Installatie van Magento

Het installeren neemt behoorlijk wat tijd in beslag. De basis heb je binnen een middag wel staan, maar dan begint het pas. Je moet veel verschillende dingen instellen en diverse tweaks toepassen.

Magento Installeren ebookDoordat Magento wereldwijd wordt gebruikt dien je hem eerst volledig te tunen naar de Nederlandse markt. Je hebt behoorlijk wat kennis nodig om dit voor elkaar te krijgen. Ik raad dan ook aan aan om de installatie uit te besteden. Via Google kun je diverse bedrijven vinden die dit voor je kunnen doen.

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met je Magento installatie. Hiervoor heeft WebwinkelSucces een handige handleiding voor geschreven.

Wat kost Magento?

Ik heb al gezegd dat je Magento gratis kan downloaden echter komen er veel meer kosten bij kijken. Als je niet oppast ben je al snel meer dan € 1.500 per jaar kwijt. Bij zulke bedragen beginnen aanbieders als Lightspeed en bovenal JouwWeb ook zeer aantrekkelijk te worden.

Magento Templates

Nadat je Magento geïnstalleerd hebt moet je nog een template installeren. Of je moet de standaard template willen gebruiken maar die raad ik je af. Je kan het beste een professionele template kopen via ThemeForrest of TemplateMaster. Dit kost zo rond de € 100,-.

Zelf koop ik mijn templates ook bij ThemeForrest of TemplateMaster. Ik weet dan zeker dat er goede documentatie bij zit, niet goed geld terug garantie heb en een helpdesk kan contacteren om mij eventueel te helpen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Magento Template?

Het kiezen van de juiste template is erg moeilijk. Je moet namelijk al rekening houden met mogelijke aanpassingen / uitbreidingen van je webwinkel.

Waar kies je de template niet op:

 • Kies je template niet uit op kleur. Kleuren kan je altijd makkelijk (via CSS) wijzigen.
 • Kies je template niet uit op de afbeeldingen. De afbeeldingen moet je namelijk toch altijd wijzigen.
 • Kijk niet te veel naar de prijs. Ik betaal liever € 150,- extra voor de perfecte template dan dat ik zelf uren moet knutselen om alles perfect te krijgen.
 • Beslis niet binnen één dag. Maak een schifting van de mooiste templates en bekijk deze een paar dagen later nog eens. Vaak vallen er dan weer veel templates af.

Waar kies je de template wel op:

 • Let op het menu. Kan je alle (toekomstige) menu items erin kwijt.
 • Hoe zijn de functies (bij “Verlanglijst”, “E-mail naar vriend” en “Social buttons”) verwerkt in de template en wil je deze wel gebruiken? Als ze onderdeel uitmaken van de template kan het lastig zijn deze uit te schakelen.
 • Is het design responsive? Ga met de tijd mee en kies een responsive theme zodat je ook op tables en smartphone goed wordt weergegeven.
 • Let goed op de grid van de template. Een Magento template is altijd opgebouwd via een grid (header, footer, sidebar links, sidebar recht, enz). Je kan alle kleuren, lettertypes en afbeeldingen vaak eenvoudig veranderen maar de grid wijzigen is vaak erg lastig.
 • Controleer de documentatie van de template om te weten of het voldoende gedocumenteerd is. Neem eventueel contact op zodat je ook weet hoe snel ze reageren op vragen.

magento-template-customization

Magento Plug-ins

Het grote voordeel van Magento (t.o.v. andere open source software ) is de grote verscheidenheid aan plug-ins die je kan gebruiken. Je kan via Magento Connect eindeloos veel plug-ins installeren om jouw webwinkel helemaal naar wens in te richten.

Pas er wel op dat je niet alles wat je maar interessant lijkt installeert. Hoe meer plug-ins je gebruikt hoe zwaarder Maganto wordt en hoe meer kans je hebt op fouten. Iedereen kan namelijk plug-ins maken een aanbieden waardoor, wanneer je een verkeerde plug-ins installeert, je hele Magento installatie om zeep kan helpen. 😉

Ik maak zoveel mogelijk gebruik van de plug-ins van aheadWorks, Amasty, Aitoc en BoostmyShop. Ik weet dan zeker dat de plug-in goed gemaakt is en dat ze support leveren wanneer er toch problemen ontstaan.

Voor een overzicht van de plug-ins die gebruikt worden op HangmatGigant klik je hier.

Magento vergelijken →← Terug naar Webwinkel Software

Reageer

Hulp nodig bij dit onderwerp? Bezoek het Webwinkel Forum waar de WebwinkelSucces Community elkaar graag helpt!
 1. Beantwoorden

  Hoi Eva,

  De End-of-life van Magento 1 is gelukkig nog even komen te vervallen, daarnaast heeft Magento aangegeven minstens 18 maanden van te voren aan te geven als de end-of-life echt zijn intrede doet.

  Wel ben ik het met Amanj eens dat een groot percentage nu overstapt van Magento 1 naar Magento 2 en dat nieuwe webshops vrijwel alleen nog maar ontwikkeld worden op basis van Magento 2.

  Met vriendelijke groet,

  Robin

 2. Beantwoorden

  Beste Eva,

  5-10% van alle webshops zijn overgestapt naar Magento 2. In 2018 verwachten veel shops om over te stappen te kunnen maken naar Magento 2.

  Met vriendelijke groet,
  Amanj

 3. Beantwoorden

  Beste Eva,

  We zien de laatste maanden veel webshops die jarenlang op Magento 1 draaiden, overstappen op Magento 2. Voor veel webshops lijken inmiddels de meeste modules goed beschikbaar te zijn voor Magento 2.

  Groet,
  Casper van Picqer

  • Eva
  • 2 maart 2017
  Beantwoorden

  Beste,
  Draaien de meeste Magento-webshops nog op 1.9 of zijn er al veel overgestapt naar de upgrade 2.1?
  Alvast bedankt voor uw feedback!
  Mvg,
  Eva

  • jessjm
  • 13 december 2016
  Beantwoorden

  Hallo,

  Ik heb een website via wix.com en nu wil ik graag een webshop toevoegen maar Wix.com heeft de optie niet om IDEAL als betaalmiddel te gebruiken. Is er een mogelijkheid om een magento webshop hier aan toe te voegen ? Of zit ik nu helemaal op het verkeerde spoor..

  Alvast bedankt!

   • Kees van Dijk
   • 24 januari 2017
   Beantwoorden

   Magento is een losstaand pakket. Je zou het natuurlijk wel kunnen draaien op een subdomein, maar feitelijk bouw je een compleet nieuwe webwinkel. Even toevoegen gaat dus niet zo makkelijk. 😉

  • Joris
  • 20 juni 2016
  Beantwoorden

  Hallo,
  ik ben sinds enige tijd bezig om een webshop voor mijzelf te bouwen. Na veel lezen zou ik graag een multishop willen maken. Dus dat je verschillende domeinnamen gebruikt met 1 backend.( Zoiets als hier ) Ik heb wel gelezen dat hier ook weer nadelen aan hangen. Iemand ervaring of advies hiermee?
  gr Joris

   • Kees van Dijk
   • 14 juli 2016
   Beantwoorden

   Hallo Joris,

   Waarom zou je dit willen doen? Voor SEO is het tegenwoordig (was niet zo) echt niet meer nodig om op aparte domeinnamen te werken.

   Mocht je dit wel willen doen dan is Magento idd de beste oplossing. 😉

   Gr. Kees

  • David
  • 9 april 2016
  Beantwoorden

  Als je budget/kosten even buiten beschouwing houdt, beschikking hebt tot professionele programmeurs, al een behoorlijke basis in Custom made in een MCV php framework hebt en je wilt tot de (twinkle) top behoren, zou je dan voor een Magento Shop kiezen of een Custom made. En waarom ?
  Als men naar de grote spelers kijkt (wehkamp, bol.com, coolblue) draaien zij niet op magento.

   • Kees van Dijk
   • 1 mei 2016
   Beantwoorden

   Hallo David,

   De grote jongens zijn al jaren actief op de markt. Hierdoor hebben ze in de jaren 200X hun eigen software ontwikkelt. Voor dit soort webwinkels is het bijna onmogelijk om over te stappen vanwege de vele aanpassingen die ze hebben in hun eigen software.

   Veel nieuwe, maar grote spelers kiezen voor Magento Enterprise (€ 15.000). Je zou dan eens een afspraak kunnen plannen bij MediaCT of bij Younify. Reken er wel op dat je er dan nog zo'n extra 15k mag uitrekken voor de ontwikkeling van Magento Enterprise.

  • Kees van Dijk
  • 27 oktober 2015
  Beantwoorden

  Hallo Nathalie,

  Bedankt voor je vraag over Magento.

  Je kan helaas Magento niet combineren met Adobe muse. Het zijn twee op zichzelf staande systemen. Adobe muse biedt geen mogelijkelheid om een webwinkel te starten. Je dient dus aan de slag te gaan met Magento.

  Wanneer Magento te lastig is kan je ook overwegen om Lightspeed te gebruiken. Je hebt dan wat minder vrijheid maar alles gaat wel veel makkelijker. 😉

  Groeten, Kees

  • Nathalie
  • 25 oktober 2015
  Beantwoorden

  Beste Kees,

  Ik wil graag een webshop beginnen.
  Mijn vraag is of er een mogelijkheid bestaat om Adobe muse te combineren met Magento. Mijn dochter zit namelijk op het grafisch lyceum en zou mij willen helpen met het ontwerpen van mijn site. Zij werkt met Adobe muse. Hoe moet ik dit aanpakken?

  Met vriendelijke groet,

  Nathalie den Hollander

  • Davey
  • 7 maart 2015
  Beantwoorden

  Hallo, op het moment dat ik een test bestelling doe op mijn webshop krijg ik geen mail ter bevestiging. Wel heb ik dit ingesteld, maar het vreemde is dat de klant geen mail krijgt, maar ikzelf ook niet

  • Silvia
  • 20 januari 2015
  Beantwoorden

  Bij PhoneGigant.nl werken we nu ongeveer anderhalf jaar zeer prettig met Magento. Het is een prima programma voor onze webshop in mobiele accessoires en onderdelen.

  • bert
  • 5 juni 2014
  Beantwoorden

  afzonderlijk lengte x breedte invullen en de prijs weer geven kan dit in magento

  • Ja dat is mogelijk. Hiervoor moet je een configurable product aanmaken. Zal wel even stoeien wezen om alles goed te krijgen.

  • Ricky
  • 13 april 2014
  Beantwoorden

  We zijn aan het denken om een nieuwe webshop te maken/huren. We hebben een webwinkel waarin mensen producten kunnen laten personaliseren zoals sieraden, memorydoosjes, naamplaten dmv (laser)graveren en binnenkort waarschijnlijk sublimeren. Nu zouden we graag in de webshop een soort WYSIWYG editor integreren zodat klanten een foto kunnen uploaden, lettertypes kunnen kiezen en tekst toe kunnen voegen en gelijk zien hoe dit uit gaat zien op het product. Bestaan hier bv extensies voor Magento? Of zijn hier andere manieren voor?

   • Buckaroo
   • 17 april 2014
   Beantwoorden

   Hi Ricky, heb je ook al aan een betalingssysteem erachter gedacht? Buckaroo wil je daar graag bij helpen.

  • Beantwoorden

   Hallo Ricky,

   Misschien dat ZetaPrints iets voor je Magento webwinkel is? Ze hebben een goede Magento koppeling.

   Als je een voorbeeld nodig hebt: de Magento webshop familyshopper.nl maakt er ook gebruik van. 😉

  • Lisandro
  • 23 november 2013
  Beantwoorden

  Zelf heb ik ook met magento gewerkt, Bij mijn vorige werkgever. Nu ben ik bezig om een eigen webshop te beginnen, Ik vroeg mij af of ik een webwinkel met Magix web desinger kan ontwerpen en dan magento integreren, Misschien een stomme vraag, maar ik kom pas om de hoek kijken. Ik hoop dat iemand mij kan helpen

  mvg,
  Lisandro

  • Beantwoorden

   Dat gaat niet lukken Lisandro. Magento is al een compleet pakket. Je kan beter je webwinkel dus volledig bouwen met Magento.

  • van de Laar
  • 21 november 2013
  Beantwoorden

  Ik ben het met Tonny eens, Magento is super maar vergt redelijk veel ervaring als je zelf wil coderen. Als je beter bent in configureren is Lightspeed zeker een goede keuze maar vaak te beperkt voor een serieuze webshop of iemand dei alle laatste trends in de webshop wil hebben. Wij hebben echt alles bekeken wat in Nederland te krijgen en hebben ontzettend veel tijd/geld gestoken in de meeste webshopsystemen. Magento blijft gewoon HET platform als het gaat om serieuze webshops. Het grote nadeel aan Lightspeed is inderdaad dat de shop nooit je eigendom zal zijn en je altijd aan hun gebonden blijft. Ons favoriete lijstje ziet er zo uit :

  Beginner tot 200 producten : Opencart (kosten €0,- tot €200,-)
  Beginner en sterk groeiend de eerste jaren: Lightspeed (op basis van maandelijkse kosten vanaf €39,- per maand)
  Gevorderd met zeer veel uitbreidingen mogelijk: Magento is in principe gratis (worden aangeboden vanaf €795,- maar als het door een bureau laat doen moet je echt denken aan €5000,- en hoger, professioneel zelfs vaak €15000,- tot €20000,-)

  Extra tip: ga je met een bureau in zee? Laat iets vastleggen over de doorlooptijd van problemen, gebruiken ze een ticketsysteem en wat is de maximale doorlooptijd van een ticket. Het kan ontzettend frustreren als je problemen weken blijven liggen vanwege drukte van het bedrijf. Maak daar afspraken over en laat ze desnoods vastleggen!!

 4. Beantwoorden

  Sorry voorganger, maar dan heb je toch echt te weinig verstand van webdesign, CSS en PHP. Ons bedrijf fluit door de Magento installaties heen, inclusief klantspecifieke aanpassingen. De code is namelijk zeer geordend. Probeer met Lightspeed bijvoorbeeld maar eens een goede multistore op te zetten met alle functionaliteiten en betalingssystemen. En het ergste is, een dergelijke webshop wordt NOOIT van jezelf!

  • Direct-cartridge.nl
  • 4 april 2013
  Beantwoorden

  Omdat ikzelf wel wat kennis heb van xHTML, CSS en PHP dacht ik dat Magento voor mij de beste keus was. Dit bleek echter niet zo te zijn.

  Mijn verhaal:

  Als eerst natuurlijk Magento geïnstalleerd. De Magento installatie had ik binnen twee uur werkend maar toen begon het gezeik pas want je hebt dan nog niets. Ja, een standaard lay-out die er totally crap uitziet. Dus via ThemeForrest had ik voor $80 een geschikte template gekocht. Maar toen moest ik er nog allerlei overbodige functies uithalen en functies inbouwen.

  Het is dus totaal niet makkelijk om in het admin-panel wat dingen aan en uit te schakelen. Er blijft altijd wel wat achter op de site wat je dan weer in de code eruit moet halen.

  De integratie met de betalingen via Buckaroo liep zonder problemen. Maar nog steeds was de ‘look-and-feel' van de webwinkel nog dramatisch. Het zag er nog steeds allemaal erg cheap uit.

  Om net zo'n webwinkel te bouwen als Kees ben je echt veel meer tijd kwijt dan dat je eerst denkt. Alleen het admin-panel leren kennen kost al uren en dan moet je ook nog de server structuur (mappen en bestanden) leren om echt aanpassingen te kunnen maken Ook kost het veel meer aan extra plug-ins die je vaak toch moet kopen.

  Op een gegeven moment was ik dat hele Magento zo zat dat ik ben gaan kijken naar ‘simpeler' oplossingen. Ik had toen een proef-acocunt aangemaakt bij Lightspeed.

  Ook Lightspeed koste me wel wat tijd om het te ontdekken. Een paar avonden was ik wel kwijt. Maar na zo'n twee weken was de shop wel zo ingericht als ik het wilde hebben. Bij Magento was er na twee weken nog steeds geen licht aan de eind van de tunnel.

  Omdat ik al een Buckaroo account had kon ik daarna direct starten. Ik zal nog veel moeten doen aan de webwinkel maar het gaat echt veel makkelijker nu.

  Ik wil tegen iedereen zeggen om van Magento af te blijven en te kiezen voor Lightspeed!!!

  • Roy
  • 14 maart 2013
  Beantwoorden

  Hoi Kees,

  Ik heb een vraagje. Wat zijn volgens jou goede tools om live productfeeds in xml van leveranciers in Magento te importeren? En nog belangrijker om het ook up to date te houden. (Dus artikelen uit assortiment verwijderen, voorraden en prijzen updaten en nieuwe artikelen toevoegen).

  Ik ben al een aardig poosje op zoek en vele tooltjes komen net te kort of zijn niet overzichtelijk. Het mag ook een dagelijkse of wekelijkse handmatige actie zijn als het maar een beetje overzichtelijk is. Helemaal automatiseren komt de uitstraling ook niet ten goede.

  Tools als Magmi zijn aardig echter het vergt nogal wat om daar XML mee te importeren en het is uiteindelijk ook niet heel overzichtelijk bij het updaten.

  Alvast bedankt voor je expertise!

  met vriendelijke groet,

  Roy

  • Beantwoorden

   Roy,

   Ik ken je probleem. Dit probleem herken ik bij Magento maar ook net zo vaak bij andere webwinkel software.

   Zelf ben ik, voor een klant (we ontwikkelden toen nog veel Magento webwinkels), ook opzoek geweest naar een zo'n Magento import script. Helaas heb ik destijds ook niets gevonden wat echt werkte.

   Ik denk dat dit soort import scripts sowieso extra aanpassingen in het script nodig hebben om het goed aan te laten sluiten op Magento en de leverancier.

    • Roy
    • 14 maart 2013
    Beantwoorden

    Kees,

    Bedankt voor je (snelle) reactie in ieder geval. Ik vrees dat ik mijn zoektocht maar even moet staken voorlopig.

    Thnx anyway!

 5. Beantwoorden

  Magento is erg handig voor grote webshops. Zelf kan je het ook nog uitbreiden met extensies. Het is zeker aan te raden voor jezelf en eventueel klanten.

 6. Beantwoorden

  Wat betreft het script om productfeeds in te lezen. Er zijn nu prima mogelijkheden om hier met magento mee aan de slag te gaan. Neem een kijkje op depyjamafabriek.nl en zie het resultaat. Site is trouwens nog niet helemaal klaar:). Site draait trouwens nog op 1.4.2

 7. Beantwoorden

  Ik ben zeer tevreden met Magento. Vorige jaar zijn we voor het eerste begonnen met een Magento webshop. Daarna hebben we gelijk nog een webshop toegevoegd. Wellicht dat we in de toekomst meer Magento webshops gaan maken.

 8. Beantwoorden

  Hallo,

  Ik wil me Magento gaan starten. Is het mogelijk om producten te importeren in een webshop via datafeeds van bijvoorbeeld Tradetracker? In feite bouw je dan een dropshipwebshop. Ik hoor graag of dat mogelijk is, wie weet het?

  Groeten,

  Ben

  • Beantwoorden

   Dat is zeker goed mogelijk, we hebben al meerdere importeer systemen gemaakt. Veelal vanuit ERP pakketten middels SOAP, maar ook middels product feeds.
   Daarnaast is het mogelijk koppelingen te maken zodat dropshipping ook automatisch verwerkt worden!

  • Vorig jaar heb ik dat eens uitgezocht en het is helaas nogal lastig te realiseren. Zelf kwam ik tot de conclusie dat we beter zelf een affiliate-script konden ontwikkelen.

 9. @Marianne, Ik heb meteen ook maar even met je meegekeken maar ook hier werkt Magento 1.6.2.0.als een trein.

  Bigbridge heeft gelijk, het kan haast niet aan Magento liggen

 10. Beantwoorden

  @Marianne

  Magento 1.6.2.0. draait prima en is de laatste stabiele versie!. Als je hiermee problemen hebt ligt dit zeker niet aan Magento 🙂

  • Marianne Bal
  • 8 februari 2012
  Beantwoorden

  We zijn aan slag gegaan met Magento en hebben alleen maar problemen mee… Bugs na de installatie van 1.6.2, dan hebben we 1.6.0. maar kunnen geen fotos uploaden…
  In het forum kon ik wel dingen vinden die zouden kunnen helpen, maar dat werkte niet…
  Daarom zou ik graag willen weten met welk versie jullie werken die een beetje Bug-free is…?

 11. Magento is een ster in voorraadbeheer, orderafhandeling, klantstatussen enz. Als je daar geen gebruik van maakt is de helft van het systeem natuurlijk overbodig. 😉

  • Margriet Haan
  • 5 juli 2011
  Beantwoorden

  Ik zou graag een soort van startpagina willen worden voor een bepaald zoekwoord. Daarvoor heb ik dan banners nodig voor klanten die willen adverteren en ook zal ik dan een webshop opzetten in hetzelfde domain met spullen die een link hebben met het zoekwoord. Is Magento hiervoor dan een goede optie of is een ander CMS systeem hiervoor beter geschikt?

 12. Hallo Mariet,

  In snap niet precies waarom je banners in een webwinkel wilt plaatsen. Dat is toch zonde van je bezoeker?

  Voor de tweede vraag zou je natuurlijk gewoon de provincies als categorie kunnen maken.

  • Margriet Haan
  • 4 juli 2011
  Beantwoorden

  Hoi, is het via Magenta makkelijk te doen om te werken met:
  – banners op de eigen site die doorlinken naar de adverteerder en die je op elke pagina op elke gewenste positie kunt plaatsen?
  – En kun je ook werken met een regioindeling (bijv provincies in NL) zodat bezoekers kunnen klikken op de provincie en dan op de provinciepagina uitkomen?
  Of moet ik hier extenties voor aanschaffen?

Blogberichten over dit onderwerp