myShop.com WebShop Software Review

MyShop.com is een systeem waar je makkelijk mee kan groeien. Je kunt beginnen met een klein pakket en dit steeds verder uitbreiden naarmate je succes hebt met je webwinkel. Myshop biedt bovendien veel support door een eigen academy en een grote kennisbank waardoor je snel op weg bent met het online verkopen!

MyShop.com is in 2000 begonnen als MijnWinkel en in 2013 is de naam gewijzigd naar myShop.com. Waarschijnlijk omdat ze graag een wat internationaler karakter aan hun software wilden meegeven.

myshop-header

myShop.com Targetshops / Multi store

Het grootste voordeel van myShop.com is dat je targetshops onder de hoofdshop kan hangen. Zo kun je makkelijk nieuwe webwinkels openen. Dit is het grootste pluspunt van myShop.com. Wanneer zo'n multi store belangrijk voor je is kan je op dit moment alleen bij Lightspeed, Logivert of myShop.com terecht.

Een voorbeeld van een multi store omgeving:

Via de webwinkel “OnlineMode.nl” verkoop je tassen, jassen en broeken. Dit loopt goed en je besluit een extra webwinkel te starten. Je wilt graag nog een webwinkel met alleen tassen (OnlineTassen.nl). Via het admin panel kun je OnlineTassen.nl onder OnlineMode.nl hangen. Je hoeft dan alleen nog aan te geven welke producten je wilt weergeven op OnlineTassen.nl en je hebt je tweede webwinkel online. Dit kun je daarna ook doen voor de jassen en broeken.

myshop-multistore

myShop.com koppelingen

Bij myShop.com is het mogelijk om gebruik te maken van koppelingen, je kunt hierbij denken aan boekhoudkoppelingen, verzendkoppelingen maar ook koppelingen met fulfilment partijen. myShop is redelijk actief bezig om deze koppelingen als ook onze partners uit te breiden, zo heeft myShop nu een nieuwe tak van dienst ontwikkeld, genaamd myShop solutions. Hier staan consultants en ontwikkelaars voor je klaar om je hulp te bieden tegen een vergoeding.

myshop-koppelingen

De prijzen van myShop.com

Het is lastig om de juiste keus te maken in de diverse pakketten. Je namelijk kiezen uit maar liefst 5 verschillende pakketten.

Wanneer je alleen een internetkassa nodig bent ben je voor € 14 per maand al klaar met het start-up abonnement. Voor een webwinkel heb je het start-up abonnement nodig voor € 19 per maand alleen heb je dan nog steeds te weinig functies. Voor een professionele webwinkel heb je dan ook het pakket ‘Professional' nodig en dit kost minimaal € 39 per maand. Met meer dan 100 producten ga je namelijk bij alle pakketten extra betalen.

Gelukkig is upgraden makkelijk. Ik raad je dan ook aan om met een ‘goedkoop' pakket te starten om het systeem eens uit te proberen, als je meer mogelijkheden nodig hebt dan kan je altijd upgraden.

Voor een mobiele- en tabletversie van je webwinkel betaal je € 8,- per maand extra. Voor elke Targetshop betaal je € 5,- per maand.

myshop-wat-kost-myshop

Referenties van myShop.com

Ze bestaan al meer dan 13 jaar dus je ze hebben tijd zat om referenties te verzamelen. Aan referenties heeft myShop.com dan ook geen gebrek. 😉

Net zoals bij de referenties van Mijnwebwinkel ben ik niet erg onder de indruk van de kwaliteit. Er zitten best wat mooie shops tussen maar de standaard functionaliteiten doen af aan het vele werk wat deze winkeliers in hun design hebben gestopt.

myshop-referenties

De reden waardoor de webwinkels niet echt een unieke uitstraling hebben is waarschijnlijk dat er weinig templates beschikbaar zijn om uit te kiezen. Als je echt groter wil worden dan zal je je ook met de uitstraling van je webwinkel moeten onderscheiden.

Support bij Myshop.com

Wat we in ieder geval kunnen zeggen is dat de support bij deze provider goed voor elkaar zit. Het mooiste is dat er elke dag een live chat is waar je vragen kan stellen. daarnaast is er een hele academy opgezet waarin je training kan krijgen in het maken van een optimale webwinkel. Als je begint met een webwinkel bij deze provider dan raden we ook aan om de gehele kennisbank eens door te nemen, Myshop heeft talloze pagina's waarin de werking van het CMS beschreven wordt.

Support van partners

Naast de support die je krijgt van Myshop zelf kan je terecht bij tientallen partners, vaak zijn dit freelance designers of bureau's die zich gespecialiseerd hebben in het maken en promoten van Myshop webwinkels.

Met myShop.nl de grens over?

MyShop heette voorheen MijnWinkel. En hoewel ze dus hun Nederlandse naam hebben veranderd in een Engelstalige zijn ze nog niet klaar voor de internationale markt. Al zijn er ondertussen wel enkele webwinkels actief in het buitenland.

Je webwinkel openen in Duitsland wordt lastig

De Duitse shops die als referentie dienen (o.a. HAPPYRAINYDAYS) voldoen niet volledig aan de Duitse wetgeving. Het bekende Duitse TrustedShop Keurmerk aanvragen zal dan ook lastig worden. Mocht internationalisatie voor jou belangrijk zijn dan is op dit moment Lightspeed nog steeds de beste oplossing voor een volwaardige webwinkel in Duitsland.

The flag of each country

Conclusie: Prijs/Kwaliteit verhouding is ietwat scheef

Qua mogelijkheden zijn ze verder dan partijen als MijnWebwinkel of Shoppagina. Je zou het dan ook kunnen vergelijken met CCV Shop (behalve multi store).

Echter!: De kosten voor myShop.com zijn te vergelijken met Lightspeed en daar klopt het niet. Bij Lightspeed krijg je voor deze prijs meer mogelijkheden en extra functies. Ook worden er bij Lightspeed vaker updates online gezet.

Ik zou dus eerst kijken of je met CCV Shop niet goedkoper uit bent. Wanneer je toch het geld wilt uitgeven kijk dan bij Lightspeed. Deze heeft meer functies, heeft ook multi-store en is internationaler (Duitsland).

1 ReactieSluit reacties

1 Reactie

  • Webwinkelowner
    Posted 24 augustus 2020 at 18:25 0Likes

    Slechte ervaring met myShop.com. Blijkt onstabiel en je kunt niet vertrouwen op hun CMS. Neem liever een platform als Woocommerce of Magento, want anders krijg je binnen afzienbare tijd spijt.

Laat een reactie achter