shopify-vierkant

Vergelijk deze software!

Het meeste complete Webwinkel Software Overzicht! De beste webwinkelsoftware vergeleken op 250+ punten.
Moesten wij opnieuw beginnen dan kiezen we voor JouwWeb (ideaal voor starters) of het uitgebreidere Lightspeed

Shopify

Door: Kees van Dijk

← Terug naar Webwinkel Software

Vooral wanneer je de buitenlandse e-commerce blogs ben je vast al eens Shopify tegengekomen. De Canadese webwinkel software aanbieder groeit sinds de lancering erg hard en is druk bezig met een internationale uitrol. Ook voor Nederlandse webwinkels begint Shopify zo langzamerhand een interessante keus te worden.

Shopify is zeker niet de goedkoopste aanbieder maar je merkt wel gelijk dat een zeer professionele aanbieder is. Met een overzichtelijk CMS wordt het bovendien een stuk eenvoudiger om zelf ook een professionele webwinkel te maken!

Shopify groeit erg hard

Shopify maakt wereldwijd een behoorlijke ontwikkeling door. In Nederland is Shopify echter nog niet zo populair omdat de aanbieder hier pas sinds kort actief is, wel beginnen steeds meer ondernemers de software te ontdekken, vooral het internationale aspect is zeer interessant. De stijgende populariteit is ook te zien aan het aantal mensen dat zoekt naar informatie over deze provider.

Met wat is Shopify te vergelijken?

Shopify is geen open source pakket zoals Magento of Pretashop. Ze bieden hun software aan als een service (SaaS) en zijn daarmee in het rijtje van Lightspeed, JouwWebmyShop.com en Biedmeer te plaatsen.

Ze zijn het beste te vergelijken als de internationale variant van Lightspeed. Sterker nog, je gaat bijna denken dat ze bij elkaar hebben afgekeken want ook de prijzen lijken op elkaar. 🙂 Gelukkig is Lightspeed een prima provider waardoor het eigenlijk alleen maar goed is.

Overeenkomsten zijn er genoeg, dus ik zal me verder vooral op de verschillen richten.

shopify-referenties

Shopify voor een Nederlandse webwinkel?

Het systeem van Shopify zit erg goed in elkaar. Ze verslaan wat dat betreft Lightspeed op diverse fronten. Helaas hebben ze lang niet zoveel koppelingen voor de Nederlandse markt als Lightspeed. Voor een Nederlandse webwinkel heb je sowieso Ideal nodig en een koppeling met een Nederlandse vervoerder is ook wel handig. Gelukkig wordt er door de stijgende populariteit van het systeem wel steeds meer mogelijk.

Weinig Nederlandse Payment Providers

Op dit moment biedt Shopify ook iDeal aan via Skrill (Moneybookers), Ogone en Mollie. Dat zijn er niet erg veel maar ik verwacht dat de komende maanden meer payment providers een verbinding met Shopify opzetten. Naarmate de populariteit stijgt zullen steeds meer bedrijven koppelingen gaan ontwikkelen voor dit systeem.

Geen PostNL integratie

Wanneer je de bestellingen wilt versturen via PostNL dan zal je handmatig je pakbonnen moeten maken. Er is namelijk nog geen koppeling met Parcelware van PostNL.

Ook het Nederlandse Paazl of Sendcloud zijn nog niet aanwezig in de Shopify APP Store.

Gebruikt je DHL, DPD of UPS? Dan zijn er wel mogelijkheden om het via een tussenoplossing te automatiseren.

Grappig is dat het Nederlandse klantenservice systeem ROBIN momenteel op de voorpagina staat van de Shopify App store. Goed bezig jongens. 😉

shopify-robin-app

Shopify voor een Duitse webwinkel?

Als we Shopify vergelijken met Lightspeed dan moeten we ook de mogelijkheden bekijken om een Duitse webshop op te starten.

Duitsland heeft internationaal gezien een strenge wetgeving en daarvoor zal je in de webshop aanpassingen moeten maken. Lightspeed heeft deze aanpassingen gemaakt maar hoe zit het met Shopify?

Technisch gezien kan je Shopify uitstekend aanpassen aan de Duitse wetgeving. Helaas heeft Shopify ook voor Duitsland nog maar weinig integraties beschikbaar.

Je kan concluderen dat Shopify wel erg op de Amerikaanse markt gericht is. Ook denk ik dat ze eerder hun blikken op Asia gaan richten dan op Europa. Als je toch een webwinkel via dit systeem wil dan moet je je wel bedenken dat je afhankelijk bent van andere (Nederlandse) bedrijven voor de juiste koppelingen.

Mooie (gratis) templates voor je webwinkel

Shopify heeft dus nog weinig Nederlandse integraties maar wereldwijd gezien hebben ze overal een oplossing voor. Ze bieden voldoende templates aan en elke template is van een erg goede kwaliteit. De meeste templates hoef je (bijna) niet meer aan te passen en kan je direct gebruiken voor je webwinkel.

Er zijn 21 templates gratis te gebruiken. Ben je bereid om éénmalig zo'n $ 150 te betalen dan heb je de keus uit meer dan 200 templates. Je kan elke template natuurlijk helemaal naar je eigen hand zetten via de HTML en CSS editor.

shopify-templates

Shopify Point of Sale (POS) – Kassa

Een erg leuke feature van Shopify is het POS systeem. POS is de afkorting van Point of Sale. Hiermee kan je Shopify ook gebruiken in je winkel als kassasysteem.

Helaas kan ik niet ontdekken of de Shopify POS ook werkt met de Nederlandse pinpas. Creditcards en contant geld is geen probleem. Mocht je interesse hebben in POS dan raad ik je aan om contact op te nemen met Oogone.

Shopify Pont of Sale kost $ 49,- extra per maand.

Wat kost Shopify?

Voor $29,- per maand krijg je toegang tot (bijna) alle functies van Shopify. Je draagt dan wel 2% per verkoop af. Betaal je $ 79,- per maand dan draag je 1% af en heb je alle functies. Voor $179,- per maand hoef je helemaal geen ‘omzetbelasting' meer te betalen.

Kort door de bocht is Shopify dus vrij prijzig. Je krijgt daar echter wel veel mogelijkheden en oplossingen voor terug.shopify-prijzen

Conclusie: Eén van de beste webwinkel software

Door het gebrek aan Nederlandse integraties is Shopify voor de meeste Nederlandse webwinkels nog niet interessant.

Heb jij het geluk dat de door jou gewenste integraties worden aangeboden dan is Shopify het overwegen waard. Want qua techniek en gebruiksvriendelijkheid zit Shopify erg goed in elkaar!

Bezoek Shopify.com.

← Terug naar Webwinkel Software

Reageer

Hulp nodig bij dit onderwerp? Bezoek het Webwinkel Forum waar de WebwinkelSucces Community elkaar graag helpt!
  • David
  • 26 april 2019
  Beantwoorden

  vraag als ik een eigen kleding lijn wil beginen
  en kleding zelf laat bedrukken en via shopify wil verkopen
  kan dat ook via een leverancier

  • Marjolein
  • 13 november 2018
  Beantwoorden

  Kunnen jullie vertellen hoe het er vandaag de dag er voor staat met Shopify?
  Is het een aanrader als je een nederlands bedrijf bent dat via een website en FB iets wil verkopen, gemaakt in Canada?

  • Ryan
  • 24 januari 2018
  Beantwoorden

  Kan ik mij alleen registreren met een creditcard of met een prepaid creditcard?

   • Kees van Dijk
   • 5 februari 2018
   Beantwoorden

   Dat denk ik inderdaad wel. Shopify is een Amerikaans bedrijf en die werken bijna altijd uitsluitend met creditcards.

  • Rob van den Heuvel
  • 29 juli 2015
  Beantwoorden

  SendCloud heeft tegenwoordig ook een Shopify App. Zie https://apps.shopify.com/sendcloud. Ik moet zeggen dat Shopify hier goed aan de weg aan het timmeren is. We zien het steeds vaker terug vooral in Belgie.

  • Chris
  • 28 juli 2015
  Beantwoorden

  Ik zou even een update schrijven 🙂 POS is tegenwoordig inbegrepen in de ABO's, scheelt weer een slok op een borrel!

  • Rudy
  • 9 juli 2014
  Beantwoorden

  Ik vind het nogal snel naast de bocht als je zegt dat shopify duur is… als je vergelijkt met Lightspeed is shopify helemaal niet duur. bij Lightspeed betaal je maar liefst 60 euro met een goede template erbij (medium pakket) Bij shopify betaal je maar 21-22 euro voor het lichtste pakket. wel 2% maar voor beginnende webshoppers is dit veel goedkoper!

 1. Jammer dat de basis integraties voor Shopify niet beschikbaar zijn. Wij hebben in ieder geval wel alvast een Shopify App gelanceerd. We hopen dat meer Nederlandse partijen zullen volgen. Hoewel we Nederlandse partijen als Biedmeer & Lightspeed ook zeker de markt gunnen.

  • Bram
  • 13 februari 2014
  Beantwoorden

  Goed artikel.

  Ps. Paragraaf “Geen PostNL intergratie” tweede alinea typefout, “Spotify APP Store”.;)

  • Beantwoorden

   Bedankt! Ik heb het ook gelijk aangepast. Spotify en Shopify, beide twee geweldige programma's. 😉

  • Patrick Speijers
  • 4 november 2013
  Beantwoorden

  Thanks voor de mention Kees! Cool. We zijn pas bij Shopify geweest, lees hier ons verslag: https://robinhq.com/blog/shopify-hq-visit-secrets-success/

Blogberichten over dit onderwerp