shoppagina-logo-vierkant

Vergelijk deze software!

Het meeste complete Webwinkel Software Overzicht! De beste webwinkelsoftware vergeleken op 250+ punten.
Moesten wij opnieuw beginnen dan kiezen we voor JouwWeb (ideaal voor starters) of het uitgebreidere Lightspeed

Shoppagina

Door: Kees van Dijk

← Terug naar Webwinkel Software

Shoppagina is (één van) de oplossingen voor iedereen die zonder gedoe een eigen webwinkel wil beginnen. Als je een demo account aanvraag om het systeem uit te proberen dan kom je er al snel achter dat Shoppagina aan alles gedacht heeft, zo zijn de belangrijke betaalmethodes en producten gelijk terug te vinden.

Na het kiezen van het pakket (ik heb gekozen voor de gratis variant) ben je direct online. Over veel zaken is al nagedacht zodat alles ‘standaard goed’ is. Ook de webwinkel is redelijk naar eigen smaak aan te passen al ben je ook bij deze webwinkel software weer afhankelijk van het ‘frame' welke ze aanbieden.

Er is verder weinig tot geen technische kennis vereist voor het beheer van je webwinkel. Mocht je toch kennis hebben van webtalen zoals CSS dan is het ook nog mogelijk om de indeling en de formaten van bepaalde onderdelen van je webwinkel aan te passen.

shoppagina

Automatische koppeling Payment provider

Wat ikzelf een voordeel van Shoppagina vind is de automatische koppeling met de payment-provider Sisow. Wanneer je dus een account bij Shoppagina hebt kan je direct beginnen met verkopen.

De kosten bedragen €0.45 per transactie wat vergeleken met ander payment-providers iets hoger is dan gemiddeld. Echter heb je geen maandelijkse kosten waardoor het vooral voor beginnende webwinkels (weinig transacties) interessant is.

Wanneer je liever geen gebruik wil maken van Sisow dan kan je altijd nog kiezen uit Ogone of Mollie, keuze genoeg wat het overstappen vaak ook eenvoudiger maakt.

shoppagina-sisow

Prijzen Shoppagina: abonnement per maand opzegbaar

In plaats van een jaarabonnement heb je bij Shoppagina een maandabonnement. Zelf vind ik dit een voordeel. Vooral wanneer je wilt starten met je eerste webwinkel weet je nooit of je de goede keuze maakt voor de webwinkelsoftware. De kosten van Shoppagina zijn niet hoog. De € 14,50 per maand maak je al gebruik van (bijna) alle functies! Een prima maar om zonder al te veel risico te beginnen met je webwinkel.

shoppagina-prijzen

“Promotie Handleiding” van Shoppagina

Wat ik wel grappig vond was de “Promotie Handleiding” die ik kreeg. Op zich stelt de 8 pagina's tellende handleiding niet veel voor (je kan de meeste info namelijk ook op WebwinkelSucces vinden ;-)), maar het laat wel zien dat ze je graag willen helpen om van je shop een succes te maken.

Vooral handig zijn de beschrijvingen hoe je de koppeling met vergelijkingssites als Beslist en Google Shopping maakt. Als je je webwinkel hierop aan weet te sluiten dan komen je producten gelijk onder de aandacht bij duizenden bezoekers van deze vergelijkingssites.

Mocht je er niet uitkomen dan kan je ze altijd bellen: 030-711 0340 (werkdagen van 09:00 tot 17:30).

Voorbeeld van Shoppagina webwinkels

Onderaan op de homepagina van Shoppagina.nl vind je een overzicht met enkele voorbeelden. Erg handig om inspiratie op te doen.

Ik heb ze eens bekeken en de voorbeeld shops zien er goed uit. Ook de “vaste boxen” van Shoppagina zoals de winkelwagen zien er goed uit.

shoppagina-demoshop

Koppelingen en mogelijkheden van Shoppagina

De koppelingen kunnen wel iets beter. Als je de webwinkel vergelijking bekijkt mis je toch nog wel wat functies die handig kunnen zijn.

Ook hebben ze geen API waardoor je geen koppelingen zelf kan maken. Wanneer je webwinkel nog in de beginfase zit is dat misschien niet belangrijk, maar na verloop van tijd wil je misschien wel koppelen met je eigen boekhouding of je magazijn. Dat gaat dus niet.

De vormgeving is wel weer erg goed voor elkaar als je bedenkt dat je voor twee tientjes per maand klaar bent. Je kunt kiezen uit tientallen templates die ook nog aardig goed zijn aan te passen.

Shoppagina heeft ook de mobiele webwinkel goed voor elkaar waardoor je bezoekers ook op een tablet of smartphone eenvoudig kunnen bestellen. Als je verstand hebt van CSS is het ook nog mogelijk om de stylesheet aan te passen waardoor je zelf een webwinkel op maat kunt maken.

Conclusie: Goedkoop, maar er missen wat functies

Er is geen enkele webwinkel software wat voor € 14,50 per maand deze functies levert. Ook hebben ze elke functies prima uitgedacht en ziet het er goed uit.

Als nadeel is toch we de beperking van het systeem. Ze hebben gewoon niet zo veel functies als Biedmeer (prijsverschil is € 10,55). Volgens de Shoppagina blog komen ze helaas ook niet vaak met nieuwe functies uit.

Ook het ontbreken van een API is jammer, maar ik voor de beginnende winkelier niet storend.

Als ik een webwinkel ga beginnen op een heel krap budget dan kies ik allicht Shoppagina. Heb ik een paar tientjes per maand meer te besteden dan kies ik wel voor Lightspeed. Wil ik nog voordeliger uit zijn dan kan het ook eenvoudig met JouwWeb😉

← Terug naar Webwinkel Software

Reageer

Hulp nodig bij dit onderwerp? Bezoek het Webwinkel Forum waar de WebwinkelSucces Community elkaar graag helpt!
 1. Beantwoorden

  Shoppagina is inderdaad een goede keuze voor een beginner. Ik zit nu 9 maanden bij deze provider.
  Minpunten:
  De vormgevingsopties zijn zeer beperkt. Hierdoor kan je jouw homepage niet zo vormgeven zoals je wilt.

  Belangrijk: geen statistieken
  Behalve je maandelijkse omzet geeft Shoppagina weinig statistieken. Geen gemidddeld bonbedrag, best verkochte producten, omzetsnelheid et cetra. Daardoor wordt het moeilijker om te sturen op je verkoop.

  Eens met het ontbreken van API'.

  Helaas is Shoppagina ook niet gemaakt op groei van je webwinkel een koppeling met possoftware (kassa) is niet mogelijk. Dus als je een stenen winkel wilt beginnen, kan je niet verder met shoppagina

  Lightspeed echter is veel meer dan “een paar tientjes duurder” Een verschil tussen 25 en meer dan 70 euro vind ik nogal wat. Het pakket van 49 euro vergelijken is niet juist omdat je bij Lightspeed voor de meeste themes maandelijks ook nog een bedrag bijbetaalt

  Voordelenn:
  Direct een helpdeskmedewerker aan de lijn die je te woord staat.
  Totaal geen technische kennis nodig
  De basis werkt gewoon goed.

 2. Beantwoorden

  Ik heb zelf ook bij Shoppagina gezeten, maar werd erg beperkt in het aanpassen van de bestaande lay-out. Verder goed, maar mistte inderdaad ook wat opties. De prijs is daar natuurlijk ook na. Ik heb nu het starterspakket bij The Shopbuilders, kost maar €6,95 en biedt veel meer opties dan Shoppagina.

Blogberichten over dit onderwerp