Woocommerce Webshop beginnen

Woocommerce Webshop Beginnen

Woocommerce
Woocommerce

Onze Woocommerce hosting tips:


In het kort:

  • Woocommerce is een open source oplossing voor eCommerce die ontwikkeld is voor het veelgebruikt WordPress
  • De grote voordelen van Woocommerce zijn flexibiliteit en controle over je eigen webshop. Daarnaast bieden de functionaliteiten van WordPress kansen om eenvoudig extra content aan te maken.
  • Als je zelf handig bet en zo nu en dan wat extra werk verzet, is Woocommerce behoorlijk voordelig en dus een goede keuze als je startende webwinkelier bent. 
  • Onze voorkeur voor WooCommerce hosting is het speciale WooCommerce pakket van SiteGround. Ook het Nederlandse Cloud86 heeft uitstekende WooCommerce hosting.
siteground
Eenvoudig in gebruik en erg populair voor WordPress en Woocommerce
sohosted
Razendsnelle hosting volledig geoptimaliseerd voor WordPress. (Nederlandstalig)

Wat is Woocommerce?

Als je een webwinkel wilt beginnen of ombouwen, dan zal Woocommerce je wellicht bekend in de oren klinken. Woocommerce is een webshop platform dat is ontwikkeld voor het bekende WordPress. Het content management systeem WordPress is van origine geen e-commerce software maar blog software. Omdat het systeem zo gebruiksvriendelijk is en wereldwijd enorm veel gebruikt wordt, is het inmiddels uitgegroeid tot meer dan enkel bloggen. Met Woocommerce tover je WordPress om in een complete webwinkel die je vervolgens weer kunt uitbreiden met vele beschikbare plugins. Zeker als je een webshop wil combineren met (blog)content, is Woocommerce een zeer goede keuze. 

Waar begin je als je Woocommerce wil proberen?

Om Woocommerce werkend te krijgen, dien je een aantal stappen te volgen:

Stap 1: Past Woocommerce goed bij je?

Enige vorm van digitale kennis en/of leergierigheid is eigenlijk wel een must. Je moet wel wat plugins aan elkaar gaan koppelen. Dat is niet moeilijk, maar Woocommerce kost wat meer werk dan de drag & drop webshopsoftware van bijvoorbeeld Mijnwebwinkel of Shopify. Deze twee voorbeelden zijn wellicht iets meer geschikt voor de absolute beginner die wél een serieuze en professionele webshop nastreeft. Maargoed, als je op de eerste vraag JA kunt antwoorden, dan is Woocommerce erg prettig om mee te werken en kun je de juiste hostinghosting partij zoeken.

Stap 2: registreer een domein zorg voor goede hosting

siteground hosting
Siteground hosting wordt door veel mensen en bedrijven aangeraden. Onder andere door Woocommerce zelf, WordPress.org en Yoast.
Een domein met goede hosting voor WordPress. Snelle, stabiele en eenvoudige WordPress hosting kun je vinden bij Siteground of Sohosted.com. Daar kun je ook een nieuw domein registreren of aan de slag met een domein dat je al hebt.
Lees ook hier onze uitgebreide SiteGround review

Stap 3: Zoek en koop het juist thema

themeforrest
Via Themeforrest.net kun je eenvoudig en goedkoop thema's komen voor Woocommerce.
Een belangrijke en leuke!!! stap is het uitzoeken van een passend Woocommerce thema. Dit is het design van jouw nieuwe webshop. Themeforest is hier bij uitstek geschikt voor. Dat is dé marktplaats van de thema ontwikkelaars. Maak een account, zoek op Woocommerce en koop het thema. Meestal kost dit slechts enkele tientjes. We raden aan om een betaald Woocommerce thema te kiezen omdat deze vaak beter en mooier ontwikkeld zijn. Verder zouden wij gaan voor een niet alt te oud thema, en eentje die populair is zodat er doorontwikkeld wordt. Je kunt filters/sorteermogelijkheden gebruiken om dit type thema's te zoeken.

Stap 3: Volg de stappen van de themaontwikkelaar

Na aankoop van een thema kun je de download starten. In het download pakket zit vaak de documentation, daar vind je welke stappen je moet ondernemen om alles werkend te krijgen, bij het ene thema is dat een stuk meer dan het andere thema. Maar het kan je veel tijd schelen.

Stap 4: Importeer de demo content

We raden aan om altijd de demo content te importeren. Dit werkt makkelijker omdat je dan vanuit een bepaalde design opzet kunt werken en enkel dingen hoeft te vervangen i.p.v. zelf te bedenken waar alles moet. De demo content kun je dan later uit de Admin wissen.

Stap 5: Functionaliteiten en plugins op op orde brengen

  • Betalingsmogelijkheden
Je hebt standaard betaalmethodes die je kunt installeren vanuit Woocommerce zelf. Je kunt er ook voor kiezen om een plug-in te installeren van een Nederlandse Payment Service Providers. Die hebben eigenlijk altijd wel een plug-in voor WooCommerce dus het koppelen is geen probleem. Veel van onze bezoekers kiezen voor Mollie.
  • Verzending
Voor de verzending van de producten die je verkoopt, bestaat tegenwoordig aparte software. De partijen die hier achter zitten hebben doorgaans ook een WordPress plugin. Sendcloud biedt software voor Woocommerce waarmee je verzending binnen Europa kunt optimaliseren.
  • Beheren van bestellingen
Het klanten-panel in de front-end is niet gebaseerd op het standaard WordPress admin-panel. Het is ingebouwd in je webwinkel en de klant kan rechtstreeks daaruit zijn account beheren. Ze kunnen bestellingen bekijken, verzend- factuurgegevens aanpassen of hun wachtwoord wijzigen. Afhankelijk van je template ligt het er aan hoe gelikt het er uit ziet. Dus controleer altijd het klantenpanel voordat je een template koopt. In de back-end kan je makkelijk je bestellingen beheren. Je kan de bestellingen eventueel handmatig bewerken of zelf bestellingen toevoegen.
0 CommentsSluit reacties

Laat een reactie achter