Winstgevende Producten: Succesvolle Webshop Producten

Webwinkelsucces.nl » Winstgevende Producten: Succesvolle Webshop Producten

Wil je een webwinkel beginnen, maar weet je nog niet op welke niche je het beste kan richten? De mogelijkheden zijn enorm. Maar hoe zit het eigenlijk met de concurrentie? En zijn je gewenste producten wel geschikt om online te verkopen? In dit artikel zal ik je ideeën geven voor vijf potentieel winstgevende niches.

Weet wel; hoe hoger de marge, hoe groter de concurrentie! Wij hebben laatste een post gemaakt over “53 product ideeën voor een webshop In dat artikel staan ook veel winstgevende producten. Nu gaan we verder met producten die goed draaien: 

Auto-onderdelen en accessoires

Het aantal auto’s is wereldwijd groeiende. In Nederland zijn al bijna 9 miljoen auto’s geregistreerd. Dit biedt een enorme markt, denk aan auto-onderdelen en accessoires, waarbij zelfs een klein aandeel van de online auto-gerelateerde omzet kan oplopen tot aardig wat bestellingen. De automarkt biedt veel subcategorieën en specialisaties. Dit geeft goede mogelijkheden om je te onderscheiden van de (bekende) dealers en groothandels. Je kan jouw webshop bijvoorbeeld richten op een bepaald merk of model, of assortiment van unieke accessoires voor Chevrolet Corvettes, Volkswagen Kever of zeldzame merken als de Pinzgauer 712.

Een aardig voorbeeld van een succesvolle webshop, die zich gespecialiseerd heeft in bepaalde auto-onderdelen, is Wheelskins.com. Deze webwinkel verkoopt voornamelijk lederen stuurhoezen!

Consumentenelektronica

Elektronica behoort tot een van de meest populaire categorieën in de online branche. Volgens een rapport van ComScore (internationaal onderzoeksbureau), groeide de omzet van consumentenelektronica met ongeveer 13 procent tijdens de feestdagen. Aandachtspunt is hierbij wel om je niet te richten op de massamarkt, deze zijn namelijk absoluut NIET winstgevend,  maar op de hard-to-find elektronica en accessoires (die shoppers niet kunnen kopen zijn de lokale winkels en, of groothandels) of unieke items die niet bij andere retailers worden aangeboden.

Voorbeelden van hard-to-find elektronica zijn Iphone covers (denk aan steampunk iPhone 5) en tweedehands videogames. Zie Lukie Games, die gebruikte Nintendo NES game cartridges verkoopt.

Waar het op neer komt is dat deze brede categorie genoeg ruimte heeft voor nieuwe online retailers! Van Iphone covers tot gps halsbanden, de mogelijkheden zijn enorm. De wensen van de consument gaan een stuk verder dan het assortiment van de groothandel.

Sieraden en accessoires

De online sieraden detailhandel groeit wereldwijd. Het aantal internetbezoekers dat zoekt op sieraden en accessoires stijgt. De grotere winkels zoals Bol.com en HEMA gaan mee met deze trend en blijven investeren in de online verkoop van sieraden. Dat neemt niet weg dat er nog voldoende ruimte is voor de gespecialiseerde online retailers.

Focus je op de hard-to-find of unieke producten en accessoires, bijvoorbeeld handgemaakte sieraden van nieuwe en opkomende ontwerpers of vintage items die je kan vinden via (online) veilingen of particuliere collecties.
Naast verkopen van sieraden kan je ook denken aan het verhuren van dure sieraden en accessoires voor speciale gelegenheden of een abonnementsvorm waarbij de klant elke maand over een ander sieraad kan beschikken.

Kleding en accessoires

Deze categorie is heel breed en biedt een groot aantal mogelijkheden voor nieuwe bedrijven. Ook hierbij is het belangrijk om je te onderscheiden, door unieke en relatief zeldzame producten aan te bieden.
Daarnaast kan je ook bekijken wat de zwakte is van je concurrent. Hoe kan je je onderscheiden? Door bijvoorbeeld te beschikken over een goed voorraadbeheer, zodat je de klant kan verrassen met een snellere levertijd.

Speelgoed, Hobby-artikelen, en Games

De verkoop van speelgoed, hobby artikelen, en dergelijke steeg ongeveer 13 procent tijdens het vakantie seizoen van 2018, volgens ComScore. De groei kan een goede gelegenheid bieden voor nieuwe, gespecialiseerde online retailers. Bij speelgoed-, of hobby-artikelen hoef je overigens niet alleen te denken aan kinderen. Ook volwassenen zijn interessante klanten. Denk aan verzamelaars of artikelen uit een andere wereld, bijvoorbeeld een speelgoedfiguur van de Game of Thrones.

Wil je echt winstgevende producten?

Kijk eens over de grens. Veel prijzen van producten in de VS, China of GB liggen tot 75% lager. Ok, er komen nog transportkosten bij, maar dat is de wereld niet meer, kijk maar eens goed rond op Aliexpress. In de VS zijn verschillende aanbieding websites in fashion, artikelen, en huis tuin en keuken accessoires.Kijk eens wat je met die partijen kan bereiken in de vorm van white label verzendingen.

Ik hoop dat ik je een paar coole ideeën voor een niche heb gegeven om je webwinkel in te starten! Heb je zelf nog een leuk idee? Laat een reactie achter.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo