WordPress webshop: Top 12 plugins voor WooCommerce

Webwinkelsucces.nl » WordPress webshop: Top 12 plugins voor WooCommerce
plugins

Een webwinkel in WordPress met WooCommerce starten is ideaal omdat je kosteloos kunt beginnen. Afgezien van de hostingkosten althans, je hebt wel een webhosting pakket nodig waar de webshop op draait.

Prettig aan WordPress is dat je ieder moment kunt beginnen met een webshop in WordPress, dus stel je hebt al een website of blog in WordPress dan kun je er een webshop van maken door de WooCommerce plugin te downloaden en te installeren.

Om jouw webshop helemaal naar wens te maken en te voorzien van alle gewenste functionaliteiten, kun je gebruik maken van plugins. Dit zijn extra functionaliteiten die je kunt toevoegen aan jouw WooCommerce site om bijvoorbeeld de gebruikservaring, snelheid of het bestelproces te verbeteren. Voor iedere functie of toevoegingen is er bijna wel een plugin te vinden.

Houd er wel rekening mee dat je met de gratis versie van deze plugins vaak maar een beperkt aantal functionaliteiten t.o.v. van de betaalde varianten krijgt.

Als je verder wilt opschalen of extra functionaliteiten nodig hebt moet je daarvoor vaak een betaalde versie van de plugin aanschaffen. Vaak is dit de moeite waard, zo krijg je bijvoorbeeld de mooiste tabellen responsive op mobiel.

Voor tussen de €20 tot €50 heb je dan vaak een extra functionaliteit in je webshop die je anders veel tijd, zorgen en gepriegel zou kosten.

Waarop letten bij het kiezen van WordPress & WooCommerce plugins?

Voordat we van start gaan met het aanbevelen van plugins is het belangrijk om een aantal punten te noteren. Het is belangrijk hier rekening mee te houden zodat je zeker weet dat de plugins goed werken en goed aansluiten op de huidige plugins die al aanwezig zijn in je webshop.

Allereerst is het belangrijk dat jouw hosting en WordPress omgeving up-to-date is en dat je de juiste versie van de plugin installeert. Zorg dat je in beide gevallen de meest recente versie geïnstalleerd hebt en controleer of er meldingen zijn en je webshop nog steeds goed werkt na het installeren van een nieuwe plugin. Idealiter installeer je de plugins in een testomgeving, en worden de wijzigingen na controle pas live gezet.

1. WooCommerce

We beginnen de lijst natuurlijk met de meest essentiële plugin om jouw webwinkel van de grond te krijgen. WooCommerce is de populaire WordPress eCommerce plugin, en is een geweldige plugin om je webwinkel snel op te bouwen. WooCommerce blijft zich ontwikkelen en voegt steeds meer functies en optimalisatie toe om webwinkels op het platform verder te optimaliseren.

In dit uitgebreide artikel op webwinkelsucces.nl vind je allerhande tips & tricks voor WooCommerce en hoe je het gebruikt.

2. Elementor

Elementor is een zogenaamde pagebuilder, een effectieve tool voor het bouwen van je pagina´s. Je kunt ook speciale verkooppagina's, promotionele pagina's en zelfs aangepaste contactformulieren ontwerpen. Deze WordPress plugin is een alles-in-één oplossing – waarmee je elk onderdeel van je website eenvoudig kunt aanpassen.

Een andere pagebuilder die vaak gebruikt wordt is WP Bakery builder. Deze plugin biedt soortgelijke mogelijkheden maar is naar onze mening minder gebruiksvriendelijk.

3. WPforms

Omdat niet iedere websitebezoekers gelijk overgaat tot aankoop is het ook belangrijk om de juiste contactmogelijkheden aan te brengen. Allereerst maak je natuurlijk een contactformulier aan op je website. Zodat klanten en bezoekers eenvoudig vragen kunnen stellen.

De beste plugin om dat te doen is WPforms, een contactformulier is eenvoudig in te stellen en toe te voegen op iedere pagina waar je dat wenst.

We snappen dat WPforms niet zo bekend is als de andere optie om een contactformulier toe te voegen, genaamd Contact Form 7. De laatstgenoemde plugin is veel bekender maar verliest de laatste jaren terrein ten opzichte van het meer moderne WPforms. Met WPforms kan je een contactformulier eenvoudig op maat maken en een stuk sneller instellen dan met het traditionele Contact Form 7.

4. Mollie

mollie-logo-1

Zodra je producten hebt aangemaakt is de volgende stap het installeren van een betaalmodule. Er zijn veel verschillende plugins beschikbaar om de bekende betaalsystemen zoals iDEAL aan jouw webwinkel te koppelen. Een van de oudste en meest bekende op dit gebied is Mollie. Deze betaalprovider wordt gebruikt door talloze webwinkels in Nederland en ook over de grens.

Naar Mollie kun je natuurlijk ook andere betaalproviders overwegen. We bekeken er meer in het overzicht met betaalproviders voor webshops, maar wat ons betreft is Mollie de nr. 1 keuze voor Nederlandse webshops.

Het gemak van het instellen voor de webwinkelier, en het gemak van betaling voor de consument zorgt ervoor dat Mollie een betrouwbare betaalprovider is. Mollie heeft een eigen WordPress plugin die binnen enkele klikken te installeren is.

Deze koppel je vervolgens aan je bedrijfsaccount bij Mollie en klanten kunnen daarna eenvoudig betalen via iDEAL, Paypal of andere methoden die je hebt ingesteld. Enthousiast? Bekijk dan hier uitgebreid hoe Mollie werkt.

5. WordFence

Zoals je al hebt kunnen lezen in ons artikel over de voor- en nadelen van WordPress, is het een geweldig systeem. Maar zoals bij elk systeem moet je wel nadenken over de veiligheid. Er zijn een aantal gratis toevoegingen die handig zijn om toe te voegen om de veiligheid van jouw webshop te waarborgen.

Wordfence is een van de meest bekende plugins om de veiligheid te verbeteren. Deze toevoeging zorgt ervoor dat spammers, hackers en andere kwaadwillenden automatisch herkend worden en geweerd worden van jouw website.

6. PDF packing slip

Zodra je bestellingen binnenkrijgt wordt het tijd om deze op te sturen. De basisfunctionaliteiten van WooCommerce bieden echter maar weinig mogelijkheden om een goede pakbon of factuur uit te draaien. Daarom wordt er vaak een plugin geïnstalleerd zoals PDF packing slip. Hiermee draai je van iedere bestelling eenvoudig een professionele pakbon of factuur uit. Het is een gratis toevoeging waarmee je een hoop tijd bespaard.

7. WooCommerce Multilingual

Met WPML voor WooCommerce kun je ook snel je webshop uitbreiden naar andere landen. WPML is er ook als standaard WordPress plugin maar ook voor webshops. Met WooCommerce Multilingual vertaal je snel je webshop in meerdere talen, zet je de localization goed en kun je redelijk snel internationaal aan de slag met de juist href lang instellingen.

8. Yoast SEO & Yoast WooCommerce SEO

Yoast SEO is een populaire WordPress plugin die jouw website optimaliseert voor zoekmachines. Deze Nederlandse plugin bevat standaard een hoop functies, met als belangrijkste het toevoegen van meta-tags.

Het toevoegen van de juiste meta titels en beschrijvingen is van grote invloed op de vindbaarheid van jouw webwinkel. Als je niet bekend bent met SEO termen, kan het enige tijd duren om eraan te wennen.

Yoast is echter erg gebruiksvriendelijk en biedt ook een uitgebreide handleiding om jou op weg te helpen met SEO.

9. Site Kit

Site Kit is een plugin die ontwikkeld is door Google. Met deze plugin kan je jouw webshop in een aantal klikken koppelen aan Google Analytics en andere platformen van Google. Dit doe je om meer inzicht te krijgen in de statistieken van je webshop.

Zowel Google Analytics als het gebruik van de Site Kit is volledig kosteloos en levert je een hoop inzicht op waardoor je betere beslissingen kan maken voor je webshop.

10. WP fastest cache

WooCommerce is een zwaar programma wat van grote invloed is op de snelheid van je website. Denk daarom ook zeker aan hosting die dit goed aankan en dus genoeg resources. Zeker wanneer je meer producten gaat plaatsen en meer bezoekers gaat aantrekken kan de snelheid van je WordPress website afnemen. Om gebruikers toch een snelle webwinkelervaring te geven kan je een Caching plugin toepassen.

WP fastest cache is één de bekendste op dit moment maar er zijn meer soortgelijke plugins. Met de gratis versie krijg je toegang tot de meeste functies, en als je meer functies wilt dan is er een betaalde versie beschikbaar. Alternatieven zijn WP Rocket, WP Optimize, W3Cache en enkele anderen.

11. SendCloud plugin voor WooCommerce

SendCloud is het alles in één verzendplatform voor webshops die snel willen groeien. Verzending en retouren kost een hoop tijd en geld en SendCloud kan in ieder geval de zorgen en tijd uit handen nemen. SendCloud wordt ondersteund en heeft koppelingen met de grootste vervoerders. SendCloud helpt verder bij:

 • Conversieverhoging door het aanbieden van flexibele verzendopties
 • Keuze aan klanten voor levering van pakket, vandaag, morgen of een specifike datum
 • Verzend eenvoudig met meerdere vervoerders via één platform
 • Genereeer automatisch labels en verzendregels
 • Branded tracking e-mails en klantenloyaliteit software
 • Vermijden van negatieve beoordeling door up to date tracking informatie naar klanten
 • Het creeeren van een soepel en efficiënt retourproces voor jou en je klanten
 • Bruikbare uitzichten verkrijgen vanuit je verzenddashboard.

Je kan hier meer lezen over SendCloud of direct gratis proberen.

12. YITH WooCommerce plugins

YITHemes heeft verschillende plugins die je leuke toevoegingen kunenn zijn aan je shop. Kijk onder meer eens naar de volgende plugins waarmee je simpel kan vergelijken, een wishlist kan maken, WooCommerce kan omtoveren naar een meer ‘diensten' gerichte webshop zoals voor bv kappers. En een Quick View plugin. Een aantal van die plugins zijn:

 • YITH WooCommerce Quick View
 • YITH WooCommerce Compare
 • YITH WooCommerce Wishlist
 • YITH Booking and Appointment for WooCommerce

Heb jij nog tips voor andere WordPress gebruikers?

Ben je van plan om ook een webshop te beginnen en heb je nog vragen over plugins of WooCommerce? Of heb je al een webshop in WordPress en heb je nog tips voor andere handige plugins? Laat het weten in de reacties hieronder, als er nog goede plugins zijn die we gemist hebben zullen we die toevoegen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo