In een eerder artikel onderstreepte ik het belang van goede productfoto’s: je helpt de bezoekers aan jouw webwinkel ermee zich een goede voorstelling van je assortiment te maken. De kwaliteit van de foto kan de doorslag geven bij de koopbeslissing van je bezoeker. Je wilt daarom een schreeuwerige achtergrond vermijden en de mogelijkheid bieden de foto in groot formaat te bekijken.
goedkope-productfoto
Als je het professioneel wilt aanpakken, neem je een fotograaf in de arm en sluit je daar een deal mee. Betere foto’s zul je nergens krijgen. Wat ook kan is zelf aan de slag gaan met een spiegelreflexcamera, een eigen studiootje en, niet te vergeten, Photoshop. Leuk als je zeeën van tijd hebt en technisch onderlegd bent, maar ik verwijs webwinkeliers liever naar het aloude gezegde schoenmaker, hou je bij je leest.
Beide opties kosten geld en die kosten kunnen flink oplopen. Heb je echter snel één of twee productfoto’s nodig en ontbreekt het je aan een groot budget of de benodigde apparatuur, dan is er een mooie tussenoplossing. Je kunt bij wijze van spreken met je smartphone een plaatje van jouw product schieten en dit vervolgens laten losweken van de achtergrond. Natuurlijk zal de belichting het niet halen bij die van een professionele fotograaf, maar met die uitsnede maak je toch een redelijke indruk. Je kunt hiervoor op de volgende adressen terecht…

Fiverr: marktplaats voor losse klusjes

Een verslavende website waar je allerlei digitale klusjes kunt uitbesteden is Fiverr. Mensen uit de hele wereld kunnen zich hierbij aanmelden en hun specialiteit etaleren. De naam van de site ontleent zich aan de $ 5,- die het uitbesteden van een klus op Fiverr kost. Zo kun je voor een prikkie een boekomslag laten ontwerpen, Facebook-likes kopen (ik raad het je niet aan) en een video-testimonial laten maken. Er zijn zelfs bikinimeisjes die staan te springen om op de foto te mogen met jouw logo of slogan!
Maar laten we niet afdwalen. Ook voor fotobewerking ben je hier op het juiste adres. Zoek op remove background of cut out om freelancers te vinden die jouw product netjes losmaken van de huidige achtergrond. Ik zie bijvoorbeeld een Jamaicaan die maximaal 8 foto’s onder handen neemt voor $ 5,-. De wachttijd op Fiverr varieert van 1–3 dagen. Kijk ook goed naar de reviews om te zien welke specialist het beste werk levert.

Remove The Background: gespecialiseerd in fotobewerking

Bij de Nederlandse tak van Remove The Background gaat jouw foto naar een team fotobewerkers in Vietnam. Hier wordt het product netjes uitgesneden en met een transparante of witte achtergrond naar je teruggestuurd. Het maakt niet uit hoe makkelijk of moeilijk de uitsnede is – je betaalt € 1,25 per foto en krijgt hem binnen 48 uur terug. Ook kun je prijsafspraken met deze service maken als je vaker gebruik gaat maken van deze dienst.

oDesk: Voor meer specialistische klusjes

oDesk is mijn favoriet als het gaat om de wat moeilijkere klusjes. Je kunt echt alles via oDesk uitbesteden. Zelf heb ik dit jaar al 2 vertalers, 2 programmeurs, 1 videobewerker en 1 fotobewerker ingehuurd. Ze komen van over de hele wereld en werken tegen zeer scherpe tarieven.
Momenteel is een Indiër bezig om enkele hangmatten in een hangmatstandaard te Photoshoppen. Er moet rekening gehouden worden met de belichting, compositie en de hoek waaruit de foto genomen is. Het gaat om 24 foto's die voor nog geen € 90,- gefixed worden. Als ik dat zelf moet doen ben ik dagen bezig. 😉
Ook bij oDesk moet je goed op de reviews letten. Wat wel super cool is, is dat je realtime timesheet krijgt met printscreens wanneer ze aan het werk zijn. De freelancer moet dus een timetracker installeren en kan je dus nooit bedonderen. Natuurlijk kan de kwaliteit wel tegenvallen maar daar zijn de reviews voor.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op